Агнешка плешка със зелении

Агнешка плешка със зелении

Агнешка плешка със зелении


Продукти:

предна агнешка плешка
олио
сол
черен пипер
червен пипер
2 връзки джоджен
връзка зелен лук
връзка зелен чесън

Начин на приготвяне:
Месото се намазва с олио, сол, черен и червен пипер. Нарежда се в тавичка с 1 ч.ч. вода и се слага във фурна да се пече на 180°C. Времето за печене зависи от самото месо – за младо агне е около 1 час. Като се изпече от едната страна, се обръща в тавата, поръсва се със сол, черен пипер и червен пипер. Полива се със соса от печенето.
Пече се до готовност на месото, докато добие хубав златист цвят. Месото се покрива с 2 връзки нарязан джоджен, а върху него – с нарязани зелен лук и зелен чесън – перата и главите. Слага се на най-долното ниво във фурната и се запича за около 10-15 минути, като се внимава да не изгорят зелениите.  Оставя се в изключена фурна, докато поеме ароматите.
lamb_with_greenery_04
lamb_with_greenery_05
lamb_with_greenery_02

2021:
Месото се нарязва на порции и се намазва с олио, сол, черен и червен пипер. Нарежда се в тавичка с 1 ч.ч. вода или бира и се слага във фурна да се пече без капак на 180°C.
След около час се полива се със соса от печенето и отгоре се покрива с 2 връзки нарязан джоджен, а върху него – с нарязани зелен лук и зелен чесън – перата и главите.
Покрива се с фолио и се пече още един час. Времето за печене зависи от самото месо. Оставя се в изключена фурна, докато си поеме ароматите.

 

 

Вашият коментар