Как да си направим салатен дресинг у дома

Рецептата за салатен дресинг, без добавените горчица и сусамово олио, ни беше предложена по време на курса Child Nutrition and Cooking. Лесен е за приготвяне, вкусен и много по-здравословен от готовите.

Как да си направим салатен дресинг у дома

Как да си направим салатен дресинг у дома

salad_dressing_01

Продукти:
1 скилидка чесън
2-3 с.л. зехтин
2-3 с.л. балсамико
2-3 с.л. лимонов сок
2-3 с.л. сусамово олио
1 с.л. горчица
1 с.л. мед
щипка копър или магданоз
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Пресовайте скилидката чесън и я сложете в бурканчето, в което ще приготвите дресинга. Добавете зехтина. Зехтинът помага на тялото да абсорбира витамините в марулите и в зелените зеленчуци. Добавете балсамико, лимонов сок и сусамовото олио. Добавете меда, който ще притъпи киселия вкус на лимона и оцета. Подправете с горчицата, солта и черния пипер. Добавете и ситно нарязаната зелена подправка – копър или магданоз – според предпочитанията ви. Затворете бурканчето и разклатете енергично. Опитайте на вкус и ако има нужда, добавете някоя от съставките. Съхранявайте го в хладилник, в затворения съд. Ще имате пресен и здравословен салатен дресинг за няколко дни.

 

 

 

2 thoughts on “Как да си направим салатен дресинг у дома

  • Инче, беше ни предложен по време на курса, за който съм писала по-горе. Целият курс беше насочен към здравословното хранене на децата и ни дадоха доста ценна информация и интересни рецепти. Тази е една от тях.
   Сега пак има курс с подобна тематика, но нямам време да го мина онлайн, надявам се да имам достъп до лекциите и да се запозная с тях, когато съм по-свободна. Интересно ми е, много полезно и определено научавам много нови неща.
   За сусамовото олио – просто имах налично и добавих и от него – можеш да го пропуснеш. Опитай на вкус – сама ще прецениш коя съставка да добавиш.

   Приятна вечер! :)

Вашият коментар