Печени картофи

Зная, че някои от рецептите, които публикувам са елементарни, но те са означени с таг „за начинаещи“. Тази е една от тях. Те ще са в помощ на всички, които тепърва започват да се учат да готвят. Сигурна съм, че ще им е полезно.

Печени картофи

Печени картофи

Картофите се обелват и нарязани на кръгчета, се слагат в намаслена тавичка.
Подправят се със сол, черен и червен пипер, поръсват се с босилек.
Налива се 1/2 чаша вода. Тавата се слага да се пече на 220 градуса, докато картофите омекнат и добият карамелен загар.

*Ако се използва фолио за печене, то се слага върху тавата в началото на печенето, а когато картофите омекнат, се маха и ястието се запича до зачервяването им.

6 thoughts on “Печени картофи

  • Мила Гери, моля, недей да скромничиш :)
   Виждала съм какво можеш да приготвяш и определено не си в отбора на начинаещите. Всъщност, аз също предпочитам по-лесните и бързи за приготвяне ястия. С по-сложните си играя когато има някакъв специален повод.

   В тази рецепта действително няма нищо особено, беше една от първите, на които научих дъщеря ми и понеже не винаги съм online да и изпращам в Скайп една или друга рецепта, реших да направя такава категория „За начинаещи“ – да е лесно за намиране, а и като прегледа списъка, да и дойде идея какво да си сготви. Както казва синът на мои приятели – в картофите и ориза е спасението на студента!

   Ще допълня този списък с лесни рецепти, малко ми е неудобно заради абонираните за нови публикации в сайта, ама трябва да ги има и тях. Като се ожених, можех да правя само чай, кафе и варени яйца … Имах нужда от един такъв пътеводител …

   Хубав ден и прегръдка! :)

   • Хич да не ти е неудобно, знаеш ли, колко по-лесно е така за децата ни :)
    Пък и никой не се е родил научен и не само майсторите посещават страничката ти :)
    Много апетитни картофки! Забождам си няколко 😉

    • Така е, Пепче, благодаря ти! :)
     Така ще им е и полезно, и удобно. А и на нас самите също.
     Имам някои рецепти, които съм ги опростила специално с тази цел и скоро ще ги преработя и публикувам и тях.
     Хубава вечер и сърдечни поздрави! 😀

 1. Ох, как обичам такива „елементарни“ рецепти! Как ни спасяват в някои моменти!
  Поне за мен, блогът съм създала, за да запиша всякакви рецепти, които приготвям – прости и сложни. Особено тези, които знам от родителите ми и близки и които са точно такива – елементарни, но традиционни и вкусни. Това е моята „кулинарна тетрадка“ и искам да ги запазя за близките си. От тук натам всеки си взима идея от това, което му харесва и допада. Така че продължавай с тези „елементарни“ рецепти. Винаги ще има на кой да са полезни!
  Прегръдка!

  • Благодаря ти за мнението, Инче! Когато реших да създам сайта, си мислех, че е крайно време да подредя всичко, защото дъщеря ми вече е студентка, много далече от дома и се налага да се научи да си приготвя всичко сама. Имах моя готварска тема в един сайт с доста снимки и рецепти, изграждана с години, но с времето информацията стана много и трудна за ориентиране. Някои неща са ценни /поне за мен/, имам много семейни рецепти и това беше най-добрия начин да ги съхраня и подредя.
   Зная, че някои предпочитат да не споделят всичко и ревниво пазят рецептите си. За мен това не е проблем. В интернет е пълно с толкова много информация и варианти на ястията, които приготвям! Представеният тук е моят начин и ако на някой му допада, нека си сготви по него. Аз самата научих много неща благодарение на споделените от другите блогъри рецепти и опит. 😀
   Прегръдка и от мен!

Вашият коментар