Пресни печени картофки

Гарнитура или основно ястие – изберете сами. За мен са любимо лятно ястие, особено в компанията на купичка таратор.

Пресни печени картофки

Пресни печени картофки

Измийте дребните картофки. Сложете ги в тава. Поръсете със сол, черен пипер и чесън на прах. Разхвърляйте няколко парченца масло по повърхността, полейте с олио и печете в силно загрята фурна на 220 градуса, докато омекнат и добият карамелен загар.

Източник

8 thoughts on “Пресни печени картофки

 1. ….и си отворете една бира и хайде наздраве! бих допълнила към края на рецептата,Креми!Страхотни картофки,плачат си за една студена бира в това време!Хубава сряда вечер!

 2. Без вода ли, Креми?
  На мен обаче комбинацията на картофи с таратор ми…горчи, а за бирата да не говорим – тя си ми горчи със или без каквото и да е…:)

  • Да, Веси, без вода. Много са вкусни – ароматът им идва от парченцата масло и чесънa на прах. Видях ги при Ани като гарнитура, но аз ги приготвям като основно ястие. :)

 3. И малко сиренце… И просто не ми трябва друго, никаква гарнитура. Толкова са си вкусни, че им предоставям цялото място на основно ястие. 😉
  Поздрави, Креми!

  • Непременно ги опитай, Гери, лесни са за приготвяне, вкусни и засищащи. Аз също много ги харесвам със сиренце :)
   Усмихнат и слънчев ден!

 4. Няколко дни не съм влизала в Интернета, а ти си затрупала с вкусотии – бонбони, торта, плодова пита, вкусотии със свинско, постни… ! :)
  Тези картофки и на нас са ни любими!
  Лека вечер и хубави почивни дни, Креми)

  • Приятно ми е, че ме посещаваш, Инче! Тези картофки са първото ястие, което научих дъщеря ми да готви. Свинското с ориз също – приготвям и буркани с месо – свинско или патешко и така ѝ спестявам доста време и усилия за приготвянето на храната. Как беше фразата: в картофите и ориза е спасението на студента! 😉
   Хубав, слънчев уикенд! :)

Вашият коментар