Пукани мариновани люти чушлета

Пукани мариновани люти чушлета

Пукани мариновани люти чушлета

Продукти:
200-250 г люти чушлета – шипки, рибки и др.
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
5-6 с.л. винен оцет
2-3 с.л. олио
5-6 скилидки чесън
моркови
магданоз
копър
дюлеви листа

Начин на приготвяне:
На маринатата: В бурканчетата (от 300-350 мл) се разпределят подправките – оцет, олио, сол, захар. Прибавят се няколко скилидки чесън и морков, нарязан на кръгчета. Нарязват се зелените подправки – магданоз и копър.

Лютите чушки се измиват и се опукват на котлон, докато се запекат от всички страни. Още топли се нареждат в бурканите. Приблизително около 200-250 г чушки са необходими за един буркан. За да си помогнете с напълването можете да си помагате с лъжица като притискате леко, за да освободите място. Внимавайте да не ги препълвате. Между чушките, слагайте от нарязаните зелени подправки, парченца моркови и чесън.
Завършва се с няколко скилидки чесън, няколко кръгчета морков, малка щипка магданоз и копър, слагат се и дюлеви листа. Налива се вода до горе и се затваря плътно капачката. Бурканът се обръща с капачката надолу.
Готовите буркани се обръщат няколко пъти през деня, за да може маринатата да облее отвсякъде зеленчуците и да поемат от нея. От топлината на чушките в буркана, капачките хлътват и не се налага стерилизация. Съхраняват се на хладно място.

chilli_in_marinade02

 

4 thoughts on “Пукани мариновани люти чушлета

 1. Любими, любими, любими! Покрай баща ми съм се научила да обичам много люти и мариновани чушки във всякакъв вариант. А този е един от любимите! :)
  Поздрави, Креми, и да ви е пикантно – така е най-вкусно. :)

  • Ммммм, много са вкусни. Аз не мога да ям много люто, но тези чушлета не ги пропуснах. А как само са се овкусили парченцата чесън и морковчетата …
   Хубав и вкусен уикенд, мила Гери! :)

  • Инче, аз също не мога да ям люто, но тези чушлета определено си заслужава да бъдат опитани. Част от лютивината им се предава на останалите продукти. Прясно откъснати не мога и да ги опитам, а така мариновани, си ги хапвам целите и с удоволствие.
   Поздрави и прегръдка! :)

Вашият коментар