Салата с моркови, червено цвекло и бяла ряпа

Освен, че е много свежа, тя е и истинска бомба с витамини!

Салата с моркови, червено цвекло и бяла ряпа

Салата с моркови, червено цвекло и бяла ряпа

Продукти:
моркови
червено цвекло
бяла ряпа
сурови слънчогледови семки
натрошени орехи
зехтин
оцет
сол

Начин на приготвяне:

Измийте и настържете суровите зеленчуци на едро ренде. Разбъркайте ги или ги подредете на пластове, поръсете със смесените накълцани ядки и семена. Преди сервиране, подправете салатата със зехтин, оцет и сол.

6 thoughts on “Салата с моркови, червено цвекло и бяла ряпа

   • И на нас ни е много любима! Аз смело добавям също зеле, ябълка, краставичка, а защо не и круша. Опитай, Креми, може и да ти хареса. Овкусявам според настроението, но най ми допада със зехтин (ако има зеле – с олио), лимон, копър и сол. Ох, разприказвах се…
    Ама ти е чудна салатката!
    Усмивки и спорна седмица!

    • Чудесна идея ми даваш, мила Гери, на тази салата определено ще и отиват и тези съставки. Ще опитам непременно. Тя така действа – отваря и приказка, и апетит! Усмихната и успешна седмица! :)

 1. Креми, и аз обичам салата от сурово цвекло, слагам и морковче, и ябълка и с праз даже правих – освен вкусно е наистина и много полезно!
  Хубава седмица!

  • Веси, идват месеците, когато понякога просто усещаме някакъв недостиг на витамини и имаме нужда да се заредим с тях. Тогава ядем много червено цвекло. Харесваме го на салата, но с праз не съм правила никога. Ще я опитам и в този вариант. Слънчева и усмихната седмица! :)

Вашият коментар