Сладко от вишни и череши

Много ни харесва комбинацията от двата плода – черешата е за обем, а вишната за цвят и заради страхотния ѝ аромат. Трудно намерих вишни на пазара, беше пълно със сладката – кръстоската между вишна и череша, но тя не е толкова ароматна и няма онзи леко тръпчив вкус.

Сладко от вишни и череши

Сладко от вишни и череши

Продукти:
1 кг вишни без костилките
1 кг череши без костилките
1,600 кг захар

Начин на приготвяне:
На дъното на тенджера се налива вода. Оставя се да заври. Добавя се захарта и се бърка докато се разтвори и заври. Добавя се плода и оставя на силен огън. Когато заври, се намалява температурата. Бърка се от време на време внимателно, за да не се наруши целостта на плодовете и се обира пяната. Сладкото се вари, докато капка от сиропа, капната върху порцеланова чинийка, не се разлива, а запазва напълно формата си. Горещото сладко се изсипва в сухи затоплени буркани. Бурканите се затварят и оставят легнали, докато сладкото изстине.

 

4 thoughts on “Сладко от вишни и череши

 1. Ех, Креми, това сладко ще да е вълшебно! Опитвала съм от череши и ми е едно от любимите. Представям си и с добавка на вишни. Ухае вълшебно и при мен даже. :)
  Поздрави сърдечни!

  П.П. Не съм забравила да поглеждам тук. 😉

  • Привет, мила Гери! Права си, сладкото е чудесно. Представи си вкусното сладко от череши, но с още по-хубав аромат и леко усещащият се вкус на вишни. 😉
   Тук винаги си добре дошла! :)
   Приятна и прохладна вечер!

  • Благодаря, Веси! Тази седмица ми попаднаха пак чудесни вишни – взех последните 5 кг. :) Вече съм ги изчистила от костилките и съм ги прибрала във фризера. Ще си чакат реда. Хубав и слънчев ден ти желая! :)

Вашият коментар