Сушени круши – вкусни, натурални и полезни

 dried_pears_01

🍐Крушата стимулира и ободрява перфектно – след като изядете само 4-5 парчета, можете да подобрите концентрацията, да повишите ефективността и умствената дейност.
🍐
Крушата в народната медицина се използва като едно от най-добрите средства в борбата с кашлицата. Втечнява храчките и улеснява извеждането му от белите дробове. Но най-хубавото е, че крушата може да се справи с белодробния спазъм, с остри пристъпи на кашлица, които често се появяват при магарешка кашлица, туберкулоза, пневмония и астма. Децата особено харесват крушата – ако бебето кашля през нощта, просто му дайте отвара от сушени круши – това ще помогне да спре атаката.
🍐
Крушата често се използва като диуретик – вкусни отвари от круши помагат да се отървете от отоци, да установите изтичането на лимфоидна течност.
🍐
Сушената круша почиства черния дроб, подобрява организма след отравяне с тежки метали, лекарства и алкохол.
🍐
Една круша е много полезна при настинки – намалява високата температура, стимулира активните сили на организма и помага да се справи с възпалението и вирусите. Редовната консумация на круши също е отличен източник на силен имунитет
🍐
Сушената круша подобрява функцията на панкреаса
🍐
Голямо количество калий прави крушата невероятно полезна за сърцето и кръвоносните съдове.
🍐
Крушата в изсушена форма съдържа огромно количество фибри, това ви позволява да подобрите функцията на червата, стимулира нейната перистатична, облекчава запека. Крушата в прясна и изсушена форма дава лек слабително действие, което ви позволява да почистите червата безболезнено.
🍐
Сушената круша е много сладка, но в същото време има умерени калории, за разлика от сладкишите и шоколада. Това ви позволява да използвате суха круша като лечение за загуба на тегло.
dried_pears_02
pears_in_the_machine

 

Вашият коментар