Ябълков мус

Отново лесен за приготвяне, вкусен и ароматен десерт!

apple_mousse

Ябълков мус


Продукти:

1,5 кг ябълки, измити и почистени от семенната част
2 дюли, измити и почистени от семенната част
1 шушулка ванилия Bourbon Vanilla
1 с.л. пектин, разбъркан с 2-3 с.л. захар
1 препълнена с.л. чист пчелен мед
1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:
Ябълките и дюлите се измиват, почистват се от семките и се слагат в тенджера, добавят се и шушулките ванилия. Налива се 100 мл студена вода и плодовете се сваряват до омекване. След това шушулките се изваждат, всичко се пасира, подслажда се на вкус с мед, подправя се с канела, добавя се и пектина, разбъркан с малко захар. Оставя се за около час на слаб огън, като се разбърква от време на време.

От тези продукти се получава малко количество, което се консумира за няколко дни. Ако приготвите повече мус, сипете го горещ в затоплени бурканчета с винт, затворете ги веднага, и ги оставете легнали, докато изстинат. Няма нужда да се варят допълнително.

Правила съм го и без да добавям пектин. Просто пасирам плодовете, веднага след омекването им, подслаждам муса и веднага го насипвам в бурканчета – готов е за консумация.

english-translation

Apple Mousse

5 medium granny smith apples, peeled, cored, chopped /1,5 kg/
2 quinces
100 ml water
vanilla
cinnamon

Place apples and quinces and the cold water in a saucepan over medium heat. Bring to the boil. Reduce heat to medium-low. Simmer, covered, for 10 minutes or until the fruit is tender. Transfer mixture to a food processor. Process until smooth. Season with cinnamon, honey and vanilla.

3 thoughts on “Ябълков мус

  1. Pingback: Бисквитено-плодова торта ди Джовани - My cookery collection

Вашият коментар