Бонбони с лешници и лешников тахан

Бонбони с лешници и лешников тахан

Бонбони с лешници и лешников тахан

Продукти:
1 ч.ч. сурови лешници
15 обезкостени меки фурми
2 с.л. тъмен ром
2 с.л. лешников тахан
кокосови стърготини за овалване

Начин на приготвяне:
Фурмите се почистват от костилките и дръжките. Заедно с рома се смилат добре в блендер. Добавя се и тахана. Смесват се със смлените на по-едри парченца лешници до гъсто и лепкаво тесто. Така, като се ядат бонбоните, ядките ще се усещат.
В зависимост от гъстотата, може да се наложи да се добави лъжица лешников тахан, ако е много гъсто, или още ядки за сгъстяване на тестото. С мокри ръце се оформят малки бонбони /20 броя по 15 г/, които се овалват в кокосови стърготини.

hazelnut_sweets_05
hazelnut_sweets_01
hazelnut_sweets_03
hazelnut_sweets_04

6 thoughts on “Бонбони с лешници и лешников тахан

    • Привет, Веси, ама много се радвам, че ти харесват! В Ямбол лешников тахан няма никъде и си поръчах директно от производителя – Тръндеви. Може би трябва да ги попиташ кои са им дистрибуторите в София и да си купиш от тях. Хубава и сладка неделя! :)

    • Инче, с каквито продукти имаш подръка, все ще станат вкусни. Правила съм и със сусамов тахан и орехи, тези са просто вариация на една и съща сполучлива изпитана рецепта – бонбони със сушени плодове, ядки и тахан.
      Приятна вечер! :)

    • Радвам се, че Ви харесват! Откакто открих тези сурови десерти, приготвени без брашно и захар, ги предпочитам винаги пред останалите. Стават лесно, ефектни, вкусни и здравословни са. Весели празници! :)

Вашият коментар