Млечни пържоли със сос

Млечни пържоли със сос

Млечни пържоли със сос

свински пържоли
прясно мляко
черен пипер
сол

Свинските пържоли се измиват. Посоляват се и се поръсват с черен пипер. Слагат се в тавичка. Заливат се с прясно мляко, да ги покрие. Пекат се до готовност.

Отделилият се при печенето сос се сгъстява с малко брашно или нишесте и му се добавя малко бяло вино /може и малко вода, зависи какво е количеството на отделения сос/. Подправя се на вкус с черен пипер и се оставя да поври на слаб огън.

4 thoughts on “Млечни пържоли със сос

  1. Креми, правя тези пържолки. Стават много крехки. Само че мляко явно слагам по-малко, не ми е оставало толкова, че да правя сос. Обикновено извира и остава редуциран. Но и така наверно е вкусно.

    • Веси, видях рецептата в един вестник, хареса ми и реших да я пробвам. Нямаше дадени пропорции – само това, което съм написала. Явно съм сложила повече от необходимото мляко, но пък от него стана вкусен сос за пържолките. :) Хубава вечер!

    • Инче, правила съм ги с мляко, сметана, сирена, но това е един съвсем семпъл и лесен начин за приготвянето им – вкусни и крехки станаха. Влизат в раздел „за начинаещи“ и за такива, които „нямат половината от продуктите, споменати в рецептата“ – имам такива скъпи познати, та заради тях публикувам подобни рецепти 😉
      Благодаря ти че се отбиваш, приятно ми е! Хубав и усмихнат ден! :)

Вашият коментар