Пълнена печена тиква

Тиква, напълнена с ябълки, сини сливи, дюли, стафиди, орехи, мед, щипка канела и толкова малко ром, колкото да омагьоса плодовете, изпечена във фурната.
stuffed_pumpkin_02

Пълнена печена тиква

Пълнена печена тиква

Начин на приготвяне:
На тиквата се отрязва капаче и се почиства, семките се изваждат, измива се и се подсушава. Прави се плънка от плодовете. Овкусява се с канела, мед и ром и с приготвената плънка се пълни тиквата. Слага се в тава в която се налива около 300 мл вода и се пече на 120 градуса във фурната около 2-2,5 часа до готовност. Изважда се и се оставя в тавата с водата за около 10 мин, след което се сервира.

4 thoughts on “Пълнена печена тиква

 1. Това съм го запланувала поне от година, ама да видим кога ще се подсладя богато (сама ще си го хапвам… ). Изглежда чудесно твоята, Креми, как есенно ухае само! Ама да знаеш, че май може да се изпече и без грам вода. Видях го с парче тиква (само полагаш отдолу хартия за печене). Иначе и аз знам за вода, ама без нея май е по-хубаво. 😉
  Прегръдки!

  • Благодаря за идеята, мила Гери, приготвяла съм я само веднъж преди години, стана разкошна и не съм правила никакви експерименти с рецептата. У нас има кой да я яде, трябва да опитам вариации. Прегръдки и от мен! :)

  • Заповядай, Веси, почерпи се :)
   Скоро си мислех за тебе, че обещах да ти се обадя като идваме. Ама не сме пътували през почивните дни. Много ще ми е приятно да се видим, дано успеем да съгласуваме програмите си :)
   С усмихнатата Гери си направихме малка среща, беше ми/ни/ много приятно и сладко 😉 . Обичам тези лични запознанства с виртуалните ми приятели.

Вашият коментар