Специалитетът на Sous-chef de Cuisine

… или специалитетът на су-шефа. Според някои, мъжете са по-добри готвачи и едни от най-добрите и най-известни професионални готвачи са мъже. Но когато става дума за приготвянето на домашна храна, безспорно жените водят тази класация.
Така, де, да разясня йерархията в моята кухня. :)
Всъщност, су-шефът се справи блестящо. Давам му моето поощрително „ДА“!

Печени картофки с кашкавал

Печени картофки с кашкавал

Начин на приготвяне:
Измийте дребните картофки и ги сварете до омекването им. Обелете ги и ги сложете ги в тава. Поръсете със сол, черен пипер и чесън на прах. Разхвърляйте няколко парченца масло по повърхността, полейте ги с олио и печете в силно загрята фурна на 220 градуса, докато омекнат и добият карамелен загар. Извадете ги, поръсете ги с настърган кашкавал и печете докато кашкавалът се запече леко отгоре.

4 thoughts on “Специалитетът на Sous-chef de Cuisine

 1. Определено йерархията трябва да е ясна, но когато се проявява инициатива, винаги трябва да се поощрява, още повече, ако представянето е блестящо! :)
  Поздравления за „су-шефът“, за чудесно приготвеното ястие ! :)

  • Права си, Инче, ентусиазмът не трябва да се спира. :) Непременно ще предам поздравленията. Хубава и усмихната вечер! :)

 2. И аз съм на мнение, че в кухнята има място за всеки, който желае. Който не е поискал, той не се е научил да готви. 😉 Особено съм „за“ ентусиазма на дечицата в тази насока.
  А картофките… Много по мой вкус са!
  Поздрави от мен на цялото семейство, Креми! :)

  • Абсолютно съм съгласна, мила Гери, това е начина децата от малки да се научат да правят разлика между домашно приготвената храна и т.нар. junk food и разбира се, да ценят и предпочитат първата. Вкусът се възпитава.
   След като години наред децата бяха тъпкани с мазнини и захар, под формата на хамбургери, дюнери, пици, нискокачествени колбаси, газирани и подсладени напитки, вафли, всъщност повечето изделия на сладкарската промишленост, в последните години отчитат огромен ръст на затлъстяването сред тях в цял свят. Сега се опитват да коригират това, да ги убедят да предпочитат плодовете и домашно приготвената храна. Но за да се случи това, най-важна е ролята и примера на семейството. Някой трябва да положи усилия.
   Хубава вечер и специални поздрави и от нас! :)

Вашият коментар